Kaj mora nuditi salon keramike?

 

Vzemimo za primer kopalnico, saj imajo kopalnice ponavadi največ keramike kot pa drugi prostori. Ko razmišljamo o prenovi kopalnice ali kakšnega drugega prostora, ponavadi obiščemo salon keramike, lahko jih obiščemo tudi več, da vidimo širšo ponudbo. Vsak salon keramike, naj bi imel predstavljene oziroma prikazane različne keramične izdelke, kot so ploščice, lijaki, korita ipd. Kombinacij ploščic je našteto, zato se lahko zgodi, da ne najdemo točno takšnih vzorcev in barv kot si želimo, če obiščemo samo en salon keramike. Zato je tudi pametno da pobrskamo po spletu ali pa obiščemo salone v drugih krajih. Poleg razstavljenih in prikazanih izdelkov keramike je dobro, če so v salonu že tudi narejeni modeli kopalnic. Tako lahko stranka dobi tudi kakšne nove ideje, kako opremiti svojo novo kopalnico, katero želi samo prenoviti ali pa jo načrtuje v novem objektu. salon keramike

 

Kaj vse pa mora imeti kopalnica? Ponavadi so to ploščice, ki bodo pokrile tla in pa stene kopalnice. Za na strop se ponavadi da razne profile, ob straneh, kjer se srečata strop in pa zidovi, pa se ponavadi dajo razni robovi iz stiropora, da je prehod videti lepši. V kopalnico sodijo tudi straniščne školjke, korita, kopalna kad ali tuš, ogledala, razne police in še kaj. Vse to naj bi salon keramike tudi ponujal.  Torej, v salon keramike se ljudje odpravimo zato, da v živo vidimo, kakšne ploščice in ostala keramika je na voljo, kakšne so barve, kakšen je material na otip, pa tudi da vidimo kakšne velikosti so te zadeve, preden se odločimo kaj želimo imeti v kopalnici.

 

Salon keramike ima seveda tudi svoje osebje in monterje ter vodje dela. Ti lahko pridejo na naš dom, naredijo meritve ter vam naredijo ponudbo. Salon keramike vam lahko potem tudi material pripelje na dom, odstrani staro keramiko ter jo odpelje in vam naredi novo kopalnico. Ko je to končano, imate novo kopalnico, katero lahko uporabljate.

 

Ali ste vedeli?

Talna obloga, ki se uporablja praktično v vseh prostorih hiše je keramična ploščica. Keramična ploščica je sestavljena iz dveh plasti. Spodnja plast je plast biskvita, ki je iz gline, žgane pri visoki temperaturi. Plast biskvita je je lahko sive ali rdečkaste barve, odvisno od kvalitete samih ploščic.
 

 
Druga, zgornja plast ploščice pa je glazura, ki predstavlja zaščitno prevleko čez biskvit in je lahko sijoča ali matirana.