Keramične ploščice za kuhinjo

Za keramiko se ponavadi odločimo v kopalnici in v kuhinji. V kuhinji na predel med pultom in visečimi omaricami skoraj vedno dodamo keramične ploščice, saj so odporne na vročino in vodo, ki je stalno prisotna v kuhinjah. Tudi samo čiščenje je preprosto.Ko izbiramo keramične ploščice za kuhinjo le-te ponavadi izberemo glede na sam videz in stil kuhinje. Če imamo elemente kuhinje v temnih odtenkih, se ponavadi odločimo za svetleše barve ploščic in obratno.

Velikost posamezne keramične ploščice je lahko zelo različna. Veliko kuhinj modernega stila ima kombinacijo različnih velikosti ploščic. Če se odločijo za eno velikost, so keramične ploščice v modernih kuhinjah velike velikosti. V kuhinjah starinskega stila se zelo lepo prilegajo majhne keramične ploščice, podobne mozaiku ali rahlo večje.

V kuhinjah ni priporočeno imeti zelo gladne in sijoče ploščice po stenah, saj je narava dela v kuhinji taka, da bi bilo vsakodnevno čiščenje skoraj neopazno.

Ko pa se odločate za keramične ploščice po tleh, izberite močnejše ploščice nevpadljivih barv, ki niso povsem gladke (zaradi možnosti zdrsa na gladkih ploščicah če pride v stik z vodo, kar v kuhinji ni redkost). Keramika je lahko po telh zgolj v kuhinji ali pa jo podaljšate še v druge prostore. V novejših hišah, kjer so večji prostori (tipičen prostor, kjer so kuhinja, jedilnica in dnevni prostor v enem prostoru), se ponavadi odločajo za keramiko v celotnem prostoru. Zaradi množičnega vgrajevanja talnega gretje se pomanjkljivost ploščic po tleh izgubi. Pomanjkljivost je namreč neprijeten hladen stik s tlemi.

keramika

V kolikor imate radi dodatke in bolj razgiban videz, si alhko izberete dekorativne keramične ploščice, ki jih dodate med ostale. Te dekorativne ploščice so ponavadi bistveno dražje od ostalih, vendar vam lahko izredno polepšajo celotno kuhinjo. Včasih so ti dekorativi narejeni iz več manjših ploščic in vam dajo izgled mozaika, dekorativ je lahko neka slika (narisana ali pa vdelana v ploščico) ali pa zanimiv vzorec.