Sanitarna keramika


Vsaka hiša ali stanovanjski objekt potrebuje tudi sanitarije, ki so nujno potrebni za ljudi. Opremljanje je cenovno zelo drago, zato je pametno skrbno premisliti o najboljšem možnem nakupu. Sanitarna keramika tvori zelo velik delež kopalniške opreme. Keramika je elegantna, ki pripomore k  dovršenemu stilu vaše kopalnice. Sanitarna keramika so tisti sestavni deli, ki jih potrebujemo v naših kopalniških prostorih:

  • WC Školjka
  • Umivalnik
  • Bide
  • Tuš kabine
  • Kopalne kadi

Sanitarna keramika

 

Sanitarna keramika in ostala kopalniška oprema se ne kupuje za kratek čas, ampak za daljše časovno obdobje. V kopalnicah skrbimo za našo osebno higieno, zato je potrebno poskrbeti za kvaliteto. To si zagotovimo z ustreznimi kvalitetnimi proizvajalci. Z dobro izbiro si boste zagotovili dolgo življenjsko dobo. Nabiranje vodnega kamna je prav gotovo velika nadloga, ki jih ima sanitarna keramika. Z izbiro kvalitetnih proizvajalcev bo ta nadloga preteklost, saj vam ponujajo dodatno zaščito, ki preprečuje nastanek vodnega kamna. Sanitarna keramika se z leti spreminja, v ospredje prihajajo novi trendi, nove barve in oblike. Seveda je tem trendom težko slediti, saj kopalnice ne kupujemo vsak dan. Zato lahko naš kopalniški prostor popestrimo z raznimi dodatki, ki so v stilu z našo sanitarno opremo in omaricami.


Ali ste vedeli?

Talna obloga, ki se uporablja praktično v vseh prostorih hiše je keramična ploščica. Keramična ploščica je sestavljena iz dveh plasti. Spodnja plast je plast biskvita, ki je iz gline, žgane pri visoki temperaturi. Plast biskvita je je lahko sive ali rdečkaste barve, odvisno od kvalitete samih ploščic.
 

 
Druga, zgornja plast ploščice pa je glazura, ki predstavlja zaščitno prevleko čez biskvit in je lahko sijoča ali matirana.